Éden MajorStresroak itatófolyadék 2 liter

Ára (bruttó): 15880 Ft
Stressz elleni, immunerősítő, takarmányfelhasználást javító gyógynövényes itatófolyadék baromfinak és galambnak.

A Stresroak ötféle gyógynövény kombinációjából tudományosan összeállított készítmény, amely helyreállítja a normális immunműködést, így hatékony ellenszere a stressznek és az ebből eredő betegségeknek.
A hőstressz egy fontos oka a termelékenység csökkenésének a baromfiféléknél. A nyári szezon a baromfi testének vastag tollazatával és a verejtékmirigyek hiányával párosulva nagymértékben hajlamossá teszi őket a hőstresszre. A problémát kiváltó tényezők lehetnek: az elégtelen vízellátás, a túlzsúfoltság, a helytelen szellőztetés és a növényzet hiánya a baromfiólak körül. A stressz a glüko-kortikoszteroidok túltermelésének következtében a szervezet tartalékainak kimerülését, és az immunműködés elfojtását eredményezi.
A szervezet tartalékainak kimerítése a testsúlycsökkenésért, míg az immunszupresszió a különböző betegségek kiváltásáért felelős. Az akut vízveszteség pedig azonnali elhulláshoz vezet. Ezért nyáron a baromfi tenyésztésének fő veszteségeit az alacsony testsúly, az immunszupresszió és a megnövekedett elhullás jelenti. A Stresroak segíti a madaraknak a változó környezeti hőmérséklethez való alkalmazkodását, ezáltal fokozza a teljesítményt az immunszupresszió és az elhullás megelőzésével.
A stressz elkerülhetetlen velejárója a nagyüzemi baromfitartásnak. Tenyészállatoknál a stressz összefüggésben van a nagyobb veszteségekkel, mert kedvezőtlenül hat mind a szülőpár-állomány, mind a tőlük származó csibék termelési teljesítményére. Ezért tenyészállományokban a stressz hatékony kezelése nagyobb jelentőségű, mert így kettős haszon érhető el. A szülőpároknál növekszik a tojástermelés, javul a keltethetőség, kevesebb a selejt tojás, erősödik a vakcinázási reakció, javul a nem-specifikus ellenálló képesség. A csibéknél magasabb az anyai ellenanyag-szint, javul a nem-specifikus ellenálló képesség és a túlélési arány, csökken a megbetegedések száma, jobb a tömeggyarapodás.
A Stresroak a szülőpárállományban eredményesen küzd a különféle stresszorok ellen, ezáltal javul a tenyészállatok teljesítménye és a naposcsibék minősége. A Stresroak maradéktalanul érvényesíti kedvező hatását mind szabad, mind zárt technológiai rendszerben tartott szülőpárok esetén.
A Stresroak postagalamb esetében előnyösen alkalmazható a versenyek, kiállítások, szállítás során jelentkező stressz káros élettani hatásainak mérséklésére, az immunrendszer erősítésére. Párba rakás előtt növeli a tenyészteljesítményt, több magos tojást eredményez. Vakcinázás idején alkalmazva növeli az immunválaszt.

Javallat:
Különböző stressztényezőknek (hőstressz, túlzsúfoltság, szállítás, áthelyezés, kannibalizmus, csőrkurtítás, tépés, tömés, féregtelenítés, vakcinázás) az állomány egészségére káros hatásainak csökkentésére szolgáló gyógynövénytartalmú immunerősítő formula.
Javítja az ellenálló képességet, segíti az elhullások minimalizálását.
Ásványi anyag-tartalma támogatja a tenyészteljesítményt, a tojástermelést, a tojáshéj minőségét és a keltethetőséget.

Célállatfajok:
baromfi, galamb.

Használati előnyök:
Kizárólag természetes összetevőkből készül, ökológiai gazdálkodásban is alkalmazható.
Környezetbarát készítmény.
A húsban, tojásban maradékanyagot nem képez.
Nullanapos várakozási idejű.
Ivóvízen keresztül könnyen adagolható.

Alkalmazás:
Naponta egyszer a reggeli friss ivóvízbe keverve, 100 madárra számolva: csibének/ fiókának 5 ml, jércének/galambnak 7,5 ml, tojónak, broilernek 10 ml adagolandó a fenti stresszhatások, ill. betegségek, járványok fennállása idején kúraszerűen min. 5-7 napig, vagy az állatorvos utasítása alapján. Súlyos esetekben kétszeres mennyiség adagolható, és a kezelési idő meghosszabbítható.

Kiszerelés: 2 liter.

Nyilvántartási szám:
037/2/2010 MgSzH ÁTI (2 liter)
(szabadon forgalmazható állatgyógyászati gyógyhatású termék)

Hatóanyagok:
Phyllanthus emblica
Withania somnifera
Ocimum sanctum
Mangifera indica
Shilajit (Asphaltum punjabicanum)

Kosárba